2014. december 07. 21:54 - vandr

Túra a királyok útján

őszi szünet.jpgDobogókő mindig, minden helyzetben képes érdekes programokat kínálni az ide látogatóknak. Ebben nincs is nehéz dolga, hiszen már maga a környezet is rengeteg lehetőséget biztosít a programokra, kikapcsolódásra. Szervezett túrák is vannak a környéken, melyek közül az egyik legérdekesebb a szakrális túra.

Kirándulás minden szombaton

Sokakat érdekel a természetjárás, azonban nem mindenki olyan bátor, hogy bele merjen vágni egyedül – ez nem is baj, ugyanis aki nem igazodik el a turistajelzéseken, térképeken, iránytűn, könnyen eltévedhet. A szervezett túráknál azonban van vezető, így ez nem történhet meg. Dobogókőn minden szombaton 10 órakor szakrális túra indul, melynek során egy különleges, spirituális élményben lehet részünk.

Királyok útvonala

A túra során a résztvevők egykori királyaink koronázását megelőző beavató útvonalon haladnak, amely felülnézetből kifeszített szárnyú Turul madár kontúrját ábrázolja. Ez a történelem iránt érdeklődőknek különösen érdekes lehet.

Spirituális élmény

A túra során a Szent Ligetbe is beléphetnek a résztvevők. Ez teljes csöndben történik, úgy, hogy mindenki befelé figyel, így igen intenzív spirituális élményt jelent. Ez még azokat is igen könnyen megérint, akik nem spirituális alkatok – érdemes tehát kipróbálni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dobogoko.blog.hu/api/trackback/id/tr517003037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása