2014. november 30. 18:58 - vandr

Igazi tél Dobogókőn

dobogoko_23.jpgSajnos az utóbbi években jellemzően a tél nem igazi tél, vagyis nincs jelentős mennyiségű hó, kiváltképpen decemberben. A hamisítatlan karácsonyi hangulathoz sokaknak szükségük van a havas környezetre, amit azonban nem mindig lehet megkapni. Nem kell azonban elutazni az országból ahhoz, hogy hófödte tájakon ünnepelhessünk, Magyarországon belül is vannak ilyen helyek.

Itt akkor is hó van, amikor máshol nincs

Mivel Dobogókő magasan helyezkedik el, általában itt hamarabb köszönt be a tél, és tovább is tart, mint máshol. Pár éve véletlenül vettem észre egy autós kiruccanás során, hogy míg „odalent” szitált az eső, és olvadozott az a pár centi kis hó, ami előző nap esett, Dobogókőn elég hideg volt ahhoz, hogy megmaradjon a hó, sőt, itt több is volt belőle. Rögtön elhatároztam, hogy ide még visszatérünk a gyerekekkel – akár karácsonyozni is.

Karácsony más környezetben

Egyre többen döntenek úgy minden évben, hogy az otthonuktól távol töltik a karácsonyt. Őszintén szólva ezeket az embereket nem is igazán lehet hibáztatni: sokaknak nem igazi pihenés a karácsony, mert meg kell főzni az ünnepi vacsorát, ki kell takarítani a házat, fogadni kell a vendégeket – egy rohanás az egész. Ha azonban elutazunk, mindenkinek valóban kikapcsolódás lehet a karácsony, különösen egy szép, karácsonyi környezetben.

Szórakozás mindenkinek

A hófödte tájakon nem csak a karácsony szebb, számos kikapcsolódási lehetőség is van. Őszintén, mikor lehetett utoljára szánkózni egy jót a gyerekekkel? A szitáló esőben ezt aligha lehet megtenni, azonban Dobogókő havas lejtőin nincs semmi akadálya. Hóemberépítés, hógolyócsata, utazás egy szánon – élmény lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

 

Kép forrása: http://www.goreturak.hu/pilis/predikaloszek

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dobogoko.blog.hu/api/trackback/id/tr336946143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jet set 2014.12.01. 09:14:25

Szívcsakra a tököm.
süti beállítások módosítása