2014. október 23. 21:30 - Utazó Tamy

Mit is jelent, hogy Dobogókő a Föld szívcsakrája?

chakraanhata21.jpgKissé ezoterikus, kissé elrugaszkodott, sokak szerint hihetetlen, mások szerint már egy lélegzettel érezhető – Dobogókő az a hely, ahol észrevétlenül feltöltődhetünk, ahol bolygónk energiájára csatlakozva új erőhöz juthatunk.

A szívcsakra helyét az embernél éppúgy, mint a bolygónk esetében, az akupunktúrás vonalak, azaz a Föld esetében Szent György vonalak határozzák meg. Az ősi hit szerint ezen vonalak valójában olyan rezgések és energiarendszerek, melyek behálózzák a bolygót és elképesztően sűrűn helyezkednek el a Kárpát-medencében.

Ahol összeér ég és föld

Őseink hitében Dobogókő és környéke egy kiemelkedő spirituális központ, ahol összeér az ég a földdel: kitüntetett energetikai központ, mely a nepáli papok, a dalai láma és számos spirituális nép hitében a szellemi és spirituális újjászületés bölcsője.

Az ezoterika világa szerint egyértelmű, hogy a szívcsakra meglátogatása minden kérés és kérdés nélkül feltölt bennünket energiával, életörömmel, így ha fáradtnak, levertnek érezzük magunkat, nincs más dolgunk, mint túrázni egy jólesőt vagy eltölteni néhány csendes éjszakát Dobogókő környékén.

csakraterkep_s.jpg

Hiszed, vagy sem…

Az, hogy mennyire hiszünk az ezoterikus tanokban, valójában teljes mértékben lényegtelen. A természet közelsége, az érintetlen táj, a tiszta és friss levegő akkor is hatással van szervezetünkre, mindennapjainkra, ha a csakrák egyébként távol állnak tőlünk.

Dobogókő mindössze egy órányira van országunk fővárosától, mégis olyan mértékű nyugalom, természetközeliség járja át, amit talán őseink is tapasztalhattak, amikor megállapították, hogy ezen a helyen ég és föld egybeolvad: a nyugalom és béke szigete ez, egy rohanó világban. Itt akaratlanul is mélyebbeket lélegzünk és lassabban lépdelünk, rácsodálkozunk a természet mindennapos csodáira és feltöltődünk – legyen az oka akár a természet, akár a csend, a friss levegő, vagy maga a szívcsakra egy-egy dobbanása.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dobogoko.blog.hu/api/trackback/id/tr396827483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása